tiistai 15. heinäkuuta 2014

Mökkiviikonloppu


Vietimme aurinkoisen viikonlopun ystäviemme mökillä Rikkajärven rannalla. Paikka oli aivan mielettömän ihana. Mökin emäntä olikin sanonut paikan ensi kerran nähdessään, että jos en tätä saa, en huoli mitään muuta. Allekirjoitan kyllä tuon minäkin. Rikkajärvi on suuri järvi ja myös syvä. Sieltä löytyy jopa 80 metriä syviä kohtia. Rikkajärvestä pääsee Juojärvelle, josta pääsee jo vaikka miten pitkälle, taisi olla Saimaalle asti jos oikein muistan. 


Mökin isäntä on innostunut kalastuksesta ja perjantaina piti tietysti ottaa uisteluvavat miehille mukaan veneretkelle. Itse olin ensimmäistä kertaa oikein kunnon veneessä. Nautin aivan suunnattomasti, kun isäntä laittoi vähän vauhtia paattiin. Saaliitta vain jäivät miehet tällä kalareissulla, tosin ilmakin oli niin lämmin, että kalat olivat varmaan uineet vähän syvemmälle.


Tämä kukka-asetelma oli minusta hauska. Vaaleanpunaiset kottarit ja siellä tietysti sävyyn sopivat pelargoniat. Nämä kottarit oli emäntä saanut mieheltään lahjaksi.


Ihastuin kyllä totaalisesti maisemiin, mitä mökin pihalta näkyi. Koko viikonlopun oli niin ihanat ilmatkin ja järvi peilityyni.  Vaikka isommalta tieltä ei ole tälle mökille paljonkaan matkaa, hiljaisuudesta saa silti nauttia. Lähimmät naapuritkin ovat läpi vuoden taloissaan asuvia.


Lähdimme siis heti perjantaina veneilemään ja nauttimaan upeista maisemista. Mökkejähän Rikkajärven rannalla on jonkin verran. Mutta lahden poukamassa, missä ystäviemme mökki sijaitsee, on vain kaksi taloa, jossa siis asutaan ympäri vuoden. Maisemat olivat kyllä henkeä salpaavia, voin sanoa.


Tässä on kaksi siltaa vierekkäin. Vanha ja uusi sulassa sovussa. Kun katselen näitä kuvia, tunnen olevani edelleen siellä veneessä. Niin ihana kokemus se minulle oli. Nautin joka hetkestä.


Perjantai-iltana ajelimme mökille kauniissa iltaruskossa. Mikä voisi olla kauniimpaa, en osaa kyllä yhtäkkiä sitä sanoa. Kyllä meillä täällä Suomessakin on kaunista, vaikka itse haikailenkin aina lomalle ulkomaille. Tosin kesämökistä olen aina haaveillut, ihan täältä kotisuomesta.


Lauantai-iltana saunoimme hyvissä löylyissä ja sain kuin sainkin heitettyä talviturkin pois. En tosin kyllä uinut oikeastaan juuri paljoakaan, kun vesi tuntui niin viileältä. Ihmettelen kyllä itseäni, minä joka olin lapsena aivan mieletön vesipeto. Asuin lapsuuteni ja nuoruuteni lähellä uimarantaa, joten siellä tuli vietettyä aina kaikki kesät. No, johtuu varmaan vanhenemisesta tai jostain muusta, en tiedä. Uskoisin kyllä, että jos itsellä olisi kesämökki, kyllä siellä tulisi uitua ja paljon.


Tässä palailemme lauantain veneretkeltä taas mökille. Ihanat tyrskyt jäivät jälkeemme.



Lauantai-iltana oli aivan mielettömän upea auringonlasku, että pitihän se kameralle ikuistaa. Kaunista, kaunista.
Vietimme niin rentouttavan ja ihanan viikonlopun, parhaassa mahdollisessa seurassa. Kiitokset rakkaille ystävillemme mielettömän hyvistä tarjoiluista, mukavista juttutuokioista, ihan parhaasta seurasta, mitä voi kuvitellakaan. Omistatte maanpäällisen paratiisin. Kyllä siinä tuli tippa silmään, kun juna-asemalla halasimme ja hyvästelimme ystävämme. Odotamme seuraavaa mökkireissua jo
kovasti. Kiitos vielä kerran teille kummallekkin. Olette ihania.

torstai 10. heinäkuuta 2014

Pieni mansikkakakku


Tein pienen mansikkakakun päiväkahville. Löysin pakasteestamme gluteenittomia kakkupohjalevyjä ja ajattelin käyttää ne pois. Pyysimme naapurit päiväkahville, aurinkoiselle terassillemme ja nautimme ihanasta mansikkakakusta. Kakusta tuli melko pieni, mutta maku oli taivaallinen. Kostutin kakun vaniljamaidolla ja täytteeksi laitoin vaniljalla maustettua kermavaahtoa ja tuoreita mansikoita.
Muutama sitruunamelissan lehti vielä koristeeksi mansikoiden päälle, niin helppo ja herkullinen tarjottava oli valmis.
Nyt kannattaa käyttää ihania tuoreita mansikoita ja tehdä se ihana mansikkakakku, ihan vain omaksi iloksikin.

sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Syntymäpäiväonnittelut

Aurinkoiset syntymäpäiväonnittelut rakkaalle tyttärelleni.

                         

perjantai 4. heinäkuuta 2014

Mansikkatuorejuustokakku


Kesäisen raikas mansikkatuorejuusto kakku. Pohjaan käytin digestive keksiä ja sulatettua voita. Kakkumassa tehty vaahdotettavasta vaniljakastikkeesta, maustamattomasta tuorejuustosta, tomusokerista, tuoremansikka survoksesta ja liivatteesta.


Painelin keksi - voi seoksen irtopohjavuokaan, jonka reunat olin vuorannut reunanauhalla. Mansikan siivut asettelin vuoan reunoille. Lusikoin massan vuokaan varovasti, että mansikat pysyivät paikoillaan. Sitten vuoka jääkaappiin yöksi.


Koristelin kakun valkosuklaalastuilla, mansikan siivuilla ja sitruunamelissan lehdillä. Kakkumassa maistui todella hyvältä, kun nyt voi käyttää tuoreita mansikoita. Ihanaa kun on kesä ja saa taas  tuoreita mansikoita. Mikään ei maistu niin ihanalta kuin mansikka.

torstai 3. heinäkuuta 2014

Pinkki Angry Birds kakku


Tein ensimmäisen Angry Birds kakun viime sunnuntaina. Netistä piti tietysti käydä kurkkimassa, millainen on vaaleanpunainen Angry Birds. Kun omat lapset olivat pieniä, ei näistä hahmoista tiedetty vielä mitään. Kummipoikamme kakkuun olen tehnyt pieniä lintuhahmoja, mutta niissäkään ei ollut tätä kyseistä vaaleanpunaista lintua. Kakku oli n. 20 hengelle. Täytteenä oli vaniljavaahto-rahka-mansikka seosta. Marsipaanin alle laitoin kermavaahtoa.


Tätä kakkua oli todella kiva tehdä. Sain vaaleanpunaisen marsipaaninkin tosi hyvin laitettua kakun päälle. Samasta väristä tein "hiuskiehkurat" otsalle. Nokan paikalleen laittamista mietin hetken, mutta kyllä se on just niinkuin pitääkin.


Silmäripset ja kulmakarvat tein mustasta marsipaanista ja niistä tuli juuri sellaiset kuin halusinkin. Tällaisissa hahmokakuissa on enemmän haastetta, kuin tavallisessa kermakakussa. Tosin kyllä niitäkin mielelläni teen.
Olen tosi tyytyväinen tämän kakun ulkonäköön kaikin puolin. Lasten kakut ovat niin ihania.

keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Kirjakakkua


Vaikka olen tällainen kirjafriikki, en ole koskaan ennen tehnyt kirjakakkua. Nyt on sekin kokeiltu. Kakkulevyistä tuli luonnollisesti kakun kerrokset. Täytteenä oli vaniljavaahto-rahka-tuoremansikkaseosta. Kostutin kakun vaniljamaidolla. Marsipaanin alle laitoin kerroksen kermavaahtoa.


Koristelu olikin helppo toteuttaa, otin mallia juuri ilmestyneestä kirjasta. Isommat kirjaimet tein marsipaanista ja pienemmät lakritsasta, kirjainmuotteja apuna käyttäen. Suklaalta maistuvalla massalla, tein lääkepullon vielä kirjan kanteen.


Tällaisia kakkuja on mukava tehdä, kun nämä ovat niin simppeleitä. Ottaa vain mallia "alkuperäisestä". Jos taas arvostelen omaa tekemistäni, niin vielä paremman näköisen olisin kakusta saanut, jos kannen reunat olisin onnistunut saamaan terävämmiksi. No, kyllä tekstistä ainakin arvaa että kyseessä on "kirjakakku".

tiistai 1. heinäkuuta 2014

Rippikakkua kaksospojille


Tein viikonloppuna kaksi marsipaani-kermakakkua. Kokoa kakuilla oli reilusti, joten näistä söi isompikin joukko. Täytteenä oli omenasosetta ja vaniljavaahtoa, daim-suklaa rouheella. Kostutin kakut vaniljamaidolla.
 

Koristeeksi haluttiin vain yksi ruusu kumpaankin kakkuun. Ruusut tein marsipaanista ja lehdet sokerimassasta. Yritin tehdä vähän reilumman kokoiset ruusut ja kyllähän ne ihan hyvin onnistuivatkin. Kakun päälliset oli marsipaania. Kaupan sininen marsipaani on hieman tummempaa,  joten vaalensin sitä hieman valkoisella pastavärillä. Kermapursotukset sivuille ja päälle. Olin todella tyytyväinen varsinkin päällipursotuksiin.